Τα ακριβότερα αυτοκίνητα του Geneva Motor Show

Δύο Βρετανοί κατασκευαστές “υπερ-αυτοκινήτων”supercars αποκάλυψαν τις τελευταίες και ακριβότερες δημιουργίες τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Φυσικά αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν ένα όνειρο για πολλούς, αφού όπως θα δείτε πιο κάτω, οι τιμές τους δεν είναι ιδιαίτερα προσιτές.

Το McLaren Senna GTR και το Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι μοντέλα υψηλής απόδοσης που κοστίζουν εκατομμύρια. Κανένα από αυτά δεν μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους επειδή είναι φτιαγμένα για απόδοση και όχι για ρυθμισμένο οδήγημα.

Η McLaren είχε προηγουμένως αποκαλύψει το Senna, ένα ακραίο, υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο που ονομάστηκε από το φημισμένο οδηγό αγώνων Ayrton Senna ο οποίος πέθανε σε συντριβή το 1994.

Η McLaren Senna έχει μια τεράστια πισινή πτέρυγα, έναν κινητήρα V8 789 ίππων και ένα σώμα που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για ταχύτητα. Σε κάποιον ενδιαφερόμενο, θα κοστίσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια και είναι απόλυτα νόμιμο να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους.

Μόνο 500 από αυτά τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και όλα τους έχουν ήδη πωληθεί πριν καν το αυτοκίνητο αποκαλυφθεί στο κοινό το περασμένο φθινόπωρο.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η McLaren αποκάλυψε μια νέα έκδοση αυτού του αυτοκινήτου που ονομάζεται McLaren Senna GTR. Μόνο 75 από αυτά τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσετε κάποιο από αυτά στη γειτονιά σας. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι νόμιμα μόνο για χρήση σε στίβο.

Το McLaren Senna GTR τροφοδοτείται από ένα υπερσυμπιεσμένο V8. Η αρχική τιμή για ένα Senna GTR είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πολύ πιθανό ότι, από τη στιγμή που θα διαβάσετε αυτό το άρθρο, όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα έχουν επίσης πωληθεί.

Στην άκρως εμπνευσμένη από την κούρσα δημιουργία, το Aston Martin Valkyrie αξίας 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο με το Senna. Είναι ένα υβριδικό με κινητήρα V12 που παράγει συνολικά 1.100 ίππους. Όπως και το Senna, το Valkyrie μοιάζει με κάτι που δεν θα περίμενε κανείς να δει στους δρόμους – θα φαινόταν πιο οικείο σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας – αλλά είναι νόμιμο να οδηγηθεί στο δρόμο. Ωστόσο, είναι απίθανο να δείτε ένα, επειδή μόνο 150 θα φτιαχτούν.

Το Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι ένα ακραίο αυτοκίνητο, καθώς έχει ένα υβριδικό σύστημα με κινητήρα V12 που παράγει συνολικά 1.100 ίππους. Το νέο Valkyrie AMR Pro, το οποίο αποκαλύφθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Είναι ένα άλλο supercar για εκείνους που έχουν τα χρήματα για να το αγοράσουν και, για αυτούς που έχουν τακτική πρόσβαση σε στίβο αυτοκινήτων στον οποίο θα απολαύσουν την αγορά τους.

Ένα αυτοκίνητο για χρήση μόνο σε ειδικά σχεδιασμένο στίβο αυτοκινήτων, απαλλάσσει τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς από τους ογκώδεις και συχνά αντικρουόμενους κανονισμούς που απαιτούνται για να κάνουν τα αυτοκίνητα νόμιμα έτσι ώστε να μπορούν να οδηγούνται σε διάφορες χώρες. Η πλήρης συγκέντρωση μπορεί στη συνέχεια να δοθεί στην ταχύτητα και τη δυνατότητα στροφής, δίνοντας στους αγοραστές τον επιθυμητό ενθουσιασμό του να έχουν και να οδηγούν ένα αυτοκίνητο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις γρήγορες και ψηλές επιδόσεις.